Ilonka van der Sommen

Bestuurslid, Voorzitter

Mijn naam is Ilonka van der Sommen en ik ben sinds 2011 lid van de IBvA. Door mijn werk  binnen de Master en practitioner bij Fontys OSO en het jaarlijks organiseren van de Inservice Autisme ben ik in allerlei verschillende rollen 'bezig' met Autisme. Het met elkaar in gesprek gaan, netwerken, verbinden en samenwerken is voor mij een belangrijke waarde die ik terug vind binnen de IBvA. Het verbinden van mensen met en zonder autisme en organisaties is een mooi streven waar ik graag aan mee werk. Sinds maart 2017 ben ik voorzitter en mag ik samenwerken met een enthousiast en passievol bestuur!

Jacobien Hulshof

Bestuurslid, Secretaris

Mijn naam is Jacobien Hulshof en ik werk als leerkracht binnen een kleinschalige setting voor dagbehandeling kinder- en jeugdpsychiatrie. Fantastisch werk om samen met collega’s uit de zorg met deze kinderen en jongeren te mogen werken. Al ongeveer 20 jaar ben ik in verschillende functies binnen het (speciaal) onderwijs betrokken geweest bij kinderen met autisme en hun naasten. Nog steeds leer ik elke dag bij en ik zie het als mijn missie om autisme bespreekbaar te maken en te houden en waar nodig en mogelijk de vertaler te zijn van en naar de persoon met autisme.

Mede daarom ben ik in 2017 lid geworden van de Ibva en wil ik me graag inzetten als bestuurslid voor deze vereniging.

Lia Lommers

Bestuurslid

Lia Lommers is inderdaad mijn naam. Al heel jong wist ik dat ik met kinderen wilde werken. Tijdens de opleiding Kinder-/Jeugdverzorging las ik het boek 'Verboken stilte' van Barry Neil Kaufman. (over ouders met een zwaar autistitische zoon die een intensief programma toepasten en zo hun zoon uit dat diepe autisme konden krijgen; Son Rise methode). Ik was hier erg van onder de indruk. 
In mijn latere werk, op een kinderdagcentrum bij Cello, kreeg ik de kans om cursussen en workshops over autisme te volgen. Ik wilde graag meer verdieping en kwam in 2012 bij de eerste Practitioner Autisme terecht. Nu werk ik als peuterleidster, ambulant begeleidster (voorkeur voor kinderen met autisme) bij Cello en als zelfstandig ambulant begeleidster.
Begin 2017 ben ik lid geworden van de IBvA. In april 2018 heb ik me aangemeld als bestuurslid en hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen aan deze mooie groeiende beroepsvereniging.
 

Marike Elings

Bestuurslid

Ik ben Marike Elings en ik woon in Eindhoven. Sinds 2018 ben ik lid van de IBVA. Ik heb net daarvoor de Practitioner Autisme gedaan. In het dagelijks leven werk ik op een reguliere vmbo-gt als docent Frans, decaan, leerlingbegeleider en mentor van leerlingen met extra ondersteuningsbehoeftes. Deze leerlingen hebben vaak een diagnose (autisme of ad(h)d. Ik ben die mentortaak ingerold, nadat ik de Master SEN heb gedaan. Die Master SEN was echter gericht op begeleiden, met name in het decanaat. Om toch beter mijn mentortaken te kunnen doen, ben ik onder andere de Practitioner Autisme gaan doen.

Naast mijn werk heb ik een hoop hobby’s, waaronder kleding maken en andere textiele werkvormen, koken en bakken, lezen, enzovoorts, enzovoorts.

Ik hoop dat ik iets kan betekenen voor de IBVA en dat ik op deze manier veel leer en nieuwe mensen ontmoet.

Astrid van Gessel

Bestuurslid

Mijn naam is Astrid van Gessel. Ik ben sinds 2017 lid van de IBvA. Door mijn werk in het speciaal onderwijs (in meerdere functies) ben ik altijd betrokken geweest bij leerlingen met ASS van verschillende leeftijden. Daarnaast heb ik na de opleiding Master Sen een eigen begeleidingspraktijk opgezet voor gezinnen waarin ASS en hooggevoeligheid een rol speelt. 
Ik hoop dat ik vanuit verschillende invalshoeken een bijdrage kan leveren aan de IBvA, via het bestuur. Voor mij zijn verbinding, samenwerking, openheid en kennis delen erg belangrijk. 

Erna Dogger

Bestuurslid

Ik ben Erna Dogger. Ik woon in Enschede en mijn werkgebied is Twente en de Achterhoek. Mensen met autisme en hun naasten hebben al lang mijn interesse. Ik ben sinds 2017 als zzp’er werkzaam als Autismecoach/levensloopbegeleider, partner/ouder van iemand met autisme, 11 jaar werkzaam geweest in het VSO-onderwijs en organisator/coördinator van het Autivrouwencafe Enschede. Ik ben sinds 2017 lid van de IBvA.

Mijn motto als autismecoach/levensloopbegeleider is "denk in mogelijkheden".
Ik ben een enthousiaste, gedreven en praktisch ingestelde persoon. Ik ben een idealist. Ik zie de dingen zoals ze zouden kunnen zijn en geloof in de kracht van verandering. Ik aanvaard de dingen niet zomaar zoals ze zijn. Dit is ook een van de redenen waarom ik met ingang van het voorjaar 2021 bestuurslid ben geworden. Daarnaast vind ik het belangrijk dat (oud)-studenten van de opleiding Autismecoach Windesheim en zzp’ers zich vertegenwoordigd zien in het bestuur.

Fleur van Orsouw

Bestuurslid

Ik ben Fleur van Orsouw en woon in Berghem. Al jaren ben ik werkzaam in het regulier onderwijs, waarbij ik steeds vaker te maken krijg met ASS leerling. Na het behalen van de Master EN als gedragsspecialist en autismespecialist ben ik naast leerkracht ook gedragsspecialist, waardoor ik mee mag denken en ondersteunen in alle groepen. Hierbij probeer ik naar mogelijkheden te zoeken om ieder kind een fijn passend plekje in de klas te geven.

Omdat mijn interesse rondom gedrag/ ASS zo enorm groot is, maak ik binnenkort de overstap naar het speciaal basisonderwijs. Hier kijk ik enorm naar uit, weer een nieuwe uitdaging!

Sinds 2020 ben ik lid van de IBvA en sinds 2021 zit ik in het bestuur. Hierbij wil ik me graag inzetten voor de verenging en hoop zoveel mogelijk mensen met elkaar te laten verbinden.